Få vet mer om å bli bedømt enn Kjell Elvis. Som sjefsdommer på Dyrskue-talenter på Dyrskuet har han en klar beskjed til talentene. 

av Erlend Haddeland

 

Dyrskue-talenter, med programleder og hoveddommer Kjell Elvis, inviterer talenter som kan alt fra å trylle, sluke sverd, spille et instrument, synge, buktale, plystre, danse – eller noe helt annet – til å vise seg frem på hovedscenen lørdag kl. 13.30 og vinne flotte premier. 

Etter å ha blitt en stjerne på sitt eget Elvis-talent, har Kjell Elvis en viktig beskjed til alle som tør å prøve seg. 

– Selv om du ikke vinner, noe jeg heller ikke alltid gjorde, må du alltid ha troen og ikke gi opp. Jeg ønsker å hjelpe talentene videre med gode ord, og jobbe med den rette «spiriten». Mange kan bukke under for negativ kritikk. Jeg kritiserer ikke, jeg sier heller at vedkommende har et stort potensial, og bør få seg gode mentorer, sier Kjell Elvis. 

Tilbakemeldingen han aldri glemmer

Han vurderer talentene ut i fra forskjellige kriterier, deriblant

  • hvordan du fremfører for publikum
  • den tekniske utførelsen av talentet
  • publikums respons
  • hvordan du bruker talentet med hele deg 
  • i hvilken grad du er en entertainere

 

Han husker spesielt én tilbakemelding han fikk, fra gitaristen til countrystjernen Hank Williams, Bernice Turner: «Remember, Kjell, always turn your scars into stars».

– Da jeg var på internasjonale Elvis-konkurranser og ringte hjem til media, kunne jeg i stedet for å si at jeg tapte, si: «Jeg klarte å bli tredje beste i verden, jeg klarte å komme til finalen – jeg klarte det!

Høy puls

Ninni Adine Lillelid deltok i fjor med buktaling. 

– Jeg opplevde det som veldig gøy og fint. Det var god stemning backstage med de andre deltakerne, og det gjorde at pulsen ble lavere.  Jeg hadde ganske høy puls siden jeg hadde vært forkjølet hele uken før, noe som gjorde buktalingen vanskelig. Men det gikk heldigvis greit, forteller hun. 

– Er det en spesiell tilbakemelding fra dommerne du husker spesielt godt?

– Tilbakemeldingen jeg fikk om at det var for kort, og at folk gjerne ville sett mer. Det tar jeg som et kompliment.

En oppmuntring på veien til målet

I fjor samlet det seg en skokk med mennesker foran hovedscenen, og også i år går Dyrskue-talenter av stabelen på lørdagen på Dyrskuet. 

– Det er viktig å gi de lokale talentene våre oppmerksomhet og en oppmuntring på veien videre, sier Kjell Elvis og inviterer alle til en underholdende time der talentene får skinne. 

Meld deg på til reidun@sirdalsbussen.no og merk e-posten «Dyrskue-talenter».