Den folkekjære sørlandsartisten inntar scenen på søndag. Dyrskuehelga pangstarter med det unge stjerneskuddet lille Caesar på fredag, nystartet trekkspillklubb på lørdagen før sjarmerende Sound of Happiness spiller opp før Helene Bøksle. 

Søndag kommer Helene Bøksle til Lyngdal Dyrskue. 

Helene er kjent for sin trollbindende og helt spesielle stemme – og på sin særegne måte formidler Helene følelser, fortellinger og stemninger vi alle kan kjenne og koble oss på. 

Musikken er inspirert av elementene, årstidene og naturens energi. I Helenes univers kobles gamle sagn og eventyr til oppløftende toner, noe som gjør hver konsert til en opplevelse av lys, nerve og positiv kraft.

Ungdommelig på fredag

lille Caesar, også kjent som Adam Gryting, har opparbeidet seg en enorm musikalsk erfaring på tross sin unge alder. 2023 ser ut til å bli den unge artistens år, med to låter «Brenner» og «Laken» som har henholdsvis 3,1 og 1,3 millioner avspillinger på Spotify. 

Fredag kveld står han på dyrskuescenen. 

Som 14-åring deltok han i Norske Talenter og kom helt til finalen der han sjarmerte dommerne og det norske folk med sin særegne stemme og kjappe kommentarer. Sammen med sin bror og far, som har vært en viktig støtte for ham i hans musikalske karriere, har han vært å se på TV-skjermen. Blant annet på Beat for Beat og Allsang På Grensen, der han gjorde sterke versjoner av andre sine låter.

Trekkspillklubb

SydVest’n Trekkspillklubb byr på et stort spenn på dyrskuescenen på lørdag, fra blues til swing, rock til trekkspillmusikk.

De startet å øve sammen for to år siden, men har vært i trekkspillgamet i lang tid. SydVest’n Trekkspillklubb  består nemlig av erfarne musikere, brorparten av dem har tidligere vært medlemmer i Lindesnes Trekkspillklubb.  

Lokal komponist

Trekkspillklubben har også utforsket en rekke melodiøse landskap, med sanger som «Blues Suede Shoes» og den lokale komponisten Kenneth Gundersens «Sørlandstoner». 

– Vi har også et medlem som spiller på saksofon. «Jøss, det var gøy, det var så variert»,  kan publikum finne på å si, sier Kikki Eikaas Try, klubbens leder og bassist.

Fra Sandnes til Arendal

SydVest’n øver annenhver uke på Try i Søgne og har i stedet litt lengre øvingstider. «

– Alle medlemmene våre kommer fra Sandnes i vest til Arendal i syd,  forklarer Eikaas Try om bakgrunnen for navnet. 

SydVest’n Trekkspillklubb handler ikke bare om musikk. 

– Uansett om vi spiller for eldre på omsorgssentre eller for hoppende barn i barnehager, sprer trekkspillmusikk glede og positivitet, sier Eikaas Try, som inviterer folk i alle aldre til å høre på når de spiller opp på lørdag. 

Sound of Happiness

Like sikkert som dyrene gjør retur til dyrskueplassen, gjør Sound of Happiness det samme. Det går en vandrehistorie om en av korets mange Birger Litland. 

Etter første konsert tidlig på 2010-tallet kom han inn i bua der dyrskuekomiteen satt. – Vi kommer tilbake til neste år! ropte han begeistret. Og sånn har det blitt – til stor glede for mange. 

Det blir med andre ord musikk for nær enhver smak på dyrskuescenen.