Niklas Paulsen, med artistnavnet «Bølgen», fikk en pangstart på karrieren da debutsingelen hans, «Er ikke verre», nådde en million avspillinger på Spotify etter kun fem dager. Fredag 2. september kl. 19.00 står han på scenen på Dyrskuet.

Av Thomas Rott (Media Sør)

Bølgen har skrevet hundrevis av sanger siden han var ti år gammel, men det var først som 19-åring drammenseren fikk det store gjennombruddet. Da pandemien stengte ned Norge i 2020, opprettet han en TikTok-konto som han brukte til å vise fram musikken sin. Kontoen, som i dag har 186 000 følgere, vokste raskt, og musikken fikk en mottakelse de fleste artister bare kan drømme om.

Listetopp og Spellemann-nominasjon

Tre dager etter at Bølgen slapp sin første låt, «Er ikke verre», lå den på førsteplass på Spotify Norge sin Topp 50-liste, og ikke lenge etter lå den på andreplass på VG-lista. Bølgen ble den mest strømmede norske artisten sommeren 2020, og til nå har sommerhiten blitt spilt av over 16 millioner ganger på Spotify. To av sangene fra EPen, «Pen og Populær», har også nådd toppen av listene. 

I fjor ble Bølgen nominert til Spellemannprisen for Årets Gjennombrudd, og i år skal han altså ha konsert på Dyrskuet. Bølgen har fylt mange konserthus, og også vært med på «Allsang på grensen». Vi tar sjansen på å garantere god stemning under fredagens Bølgen-konsert.