Ohmland gleder seg stort til å spille på ­Dyrskuet på lørdag.

Av Erlend Haddeland (Media Sør)

Hanne Skoland og Daniel Collett er begge oppvokst i Lyngdal og utgjør Ohmland, eller Ωland som duoen selv skriver det.

– Vi husker godt besøk både da Dyrskuet lå ved siden av Karosserien, og da det var der helsehuset står nå. Da gikk vi nok først og fremst for alle folkene og tivoliet. I senere år har vi også stilt med en del dugnadstimer i ulike lag og foreninger, forteller Daniel Collett.

Et lokalt stjernelag

Denne gangen stiller lyngdalsekteparet på scenen lørdag kveld med fullt band, bestående av Jon Andreas Vinsrygg på bass, Tor Arve Barøy på diverse strengeinstrumenter som gitar, banjo, mandolin og pedal-steel, Thomas Gallatin på trommer og Daniel Hinderaker på perkusjon, tangenter, autoharpe, klokkespill, gitar og kor.

De spiller egenkomponert musikk med røtter i folkrock og blir beskrevet som «melodiøs folkpop». Selv spiller Hanne trekkspill og ukulele i tillegg til å synge, mens Daniel spiller kassegitar og piano i tillegg til å synge.

– Instrumenteringen er med å prege lydbildet i et noe folk-/amerikana-tradisjon, mens melodiene og tekstene, som for øvrig er på engelsk, ligger godt plassert i et pop-landskap, forklarer Collett.

Det ligger an til en minneverdig konsertopplevelse fra dyrskuescenen lørdag kveld.

Hanne Skoland og Daniel Collett utgjør Ohmland.

Ektepar fra Lyngdal. Hanne Skoland og Daniel Collett utgjør Ohmland. (Pressefoto)