Tenk deg lykken i øynene til bonden som sikrer seg en flott kjøttfe med utmerket genetikk, eller melkebonden som legger til en produktiv og fruktbar ku i besetningen sin. For de som er opptatt av avl og dyrevelferd, er livdyrauksjon en mulighet til å finne dyrene som vil bidra til å styrke og forbedre deres egen produksjon.

Dette har mange ventet på: Det blir livdyrauksjon på Dyrskue i Lyngdal i år.

 

På Dyrskuets åpningsdag, fredag 1. september, kommer en ordentlig godbit tilbake.

Den legendariske auksjonariusen Håkon Marius Kvæken vil stå for selve auksjonen, med fokus på kjøttfe, melkekyr og ungdyr/kviger. Henning Kolnes vil også bistå med sin ekspertise.

Fredag 1. september er datoen å merke seg, og vi ser frem til en spennende auksjon på Dyrskue.

Livdyrauksjon, en mulighet til å skaffe kvalitetsdyr

Livdyrauksjon er en begivenhet som samler bønder og dyreentusiaster fra nær og fjern. Det gir deltakerne en unik mulighet til å skaffe seg kvalitetsdyr som kan være fundamentet for videre avl og produksjon.

Du trenger ikke være interessert i å kjøpe dyr for å ta turen innom, for dette er virkelig en opplevelse å se det hele utspinne seg.

På Dyrskue i Lyngdal vil denne tradisjonsrike praksisen skape en atmosfære av spenning og forventning.

Gleden over et vellykket kjøp

Med sin kunnskap og erfaring vil Håkon Magnus Kvæken sørge for en profesjonell og spennende auksjonsopplevelse. Kjøttfe, melkekyr og ungdyr/kviger av høy kvalitet vil vises frem for publikum, og det blir en mulighet til å by på dyrene som vekker interesse. Forventningen stiger når budene øker, og gleden over et vellykket kjøp sprer seg blant kjøperne.

Ku som ligger i høyet og slapper av